CELE 7 MINUNI ALE LUMII ANTICE
Am ales această temă deoarece încă din cele mai vechi timpuri aceste construcÈ›ii măreÈ›e au stârnit interesul a milioanelor de oameni. Nimeni nu È™tie ce metode au fost folosite pentru construirea lor sau cum a fost posibilă amplasarea în diferite locaÈ›ii, totul se bazează pe teorii care nu pot să fie dovedite. Acestea au fost dezvoltate datorită unor scrieri È™i prezentări. De aici, a izvorit È™i interesul meu pentru această temă. Mi-am dorit să aflu mai multe informaÈ›ii È™i să È™tiu istoria acestor imense creaÈ›ii.
02
INFORMATII GENERALE
Lumea este impresionantă È™i pe lângă frumuseÈ›ile pe care natura ni le scoate în cale, la tot pasul, se alătură È™i minunile construite de oameni.
Dacă majoritatea simbolurilor legate de autoritate È™i putere- cetăți, temple, statui- au fost cunoscute È™i respectate multă vreme doar la nivel local È™i regional, câteva dintre ele au devenit arhicunoscute în întreaga lume datorită dimensiunilor colosale, ieÈ™ite din comun. Astfel, aceste monumente au fost evocate în poezii È™i reproduse în desene sau sculpturi, devenind minunile acestei lumi. Despre cele 7 minuni ale Lumii Antice probabil au auzit mulÈ›i, însă din nefericire astăzi mai putem vizita doar Marea Piramidă de la Gizeh, pentru că celelalte au fost distruse din cauza războaielor, jafurilor, ori cataclismelor naturale.
În lista iniÈ›ială a lui Antipater, Farul din Alexandria era înlocuit cu Zidurile Babilonului. Lista actuală a fost folosită începând cu secolul al VI-lea d.H. ExistenÈ›a Grădinilor Suspendate nu a fost încă dovedită 100%. Înregistrările istorice indică faptul că celelalte cinci minuni au fost distruse prin dezastre naturale. Templul zeiÈ›ei Artemis din Efes È™i Statuia lui Zeus din Olympia au fost distruse de incendii, iar Farul din Alexandria, Colosul din Rodos È™i Mausoleul din Halicarnas au fost distruse de cutremure.