top of page
Untitled.png

CELE 7 MINUNI ALE LUMII ANTICE

SERVICES

Am ales această temă deoarece încă din cele mai vechi timpuri aceste construcții mărețe au stârnit interesul a milioanelor de oameni.  Nimeni nu știe ce metode au fost folosite pentru construirea lor  sau cum a fost posibilă amplasarea  în diferite locații, totul se bazează pe teorii care nu pot să fie dovedite. Acestea au fost dezvoltate datorită unor scrieri și prezentări. De aici, a izvorit și interesul meu pentru această temă. Mi-am dorit să aflu mai multe informații și să știu istoria acestor imense creații.

ABOUT
TEMPLU.jpg

02

INFORMATII GENERALE

Lumea este impresionantă și pe lângă frumusețile pe care natura ni le scoate în cale, la tot pasul, se alătură și minunile construite de oameni.     

Dacă majoritatea simbolurilor legate de autoritate și putere- cetăți, temple, statui- au fost cunoscute și respectate multă vreme doar la nivel local și regional, câteva dintre ele au devenit arhicunoscute în întreaga lume datorită dimensiunilor colosale, ieșite din comun.  Astfel, aceste monumente au fost evocate în poezii și reproduse în desene sau sculpturi, devenind minunile acestei lumi. Despre cele 7 minuni ale Lumii Antice probabil au auzit mulți, însă din nefericire astăzi mai putem vizita doar Marea Piramidă de la Gizeh, pentru că celelalte au fost distruse din cauza războaielor, jafurilor, ori cataclismelor naturale.

       În lista inițială a lui Antipater, Farul din Alexandria era înlocuit cu Zidurile Babilonului. Lista actuală a fost folosită începând cu secolul al VI-lea d.H. Existența Grădinilor Suspendate nu a fost încă dovedită 100%. Înregistrările istorice indică faptul că celelalte cinci minuni au fost distruse prin dezastre naturale. Templul zeiței Artemis din Efes și Statuia lui Zeus din Olympia au fost distruse de incendii, iar Farul din Alexandria,  Colosul din Rodos și Mausoleul din Halicarnas au fost distruse de cutremure.

GALLERY
bottom of page